keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Siivouspäivä

Positiivisesti ajatellen pitää nauttia näistä asioista niin kauan kuin niitä vielä riittää. Ihan tavallisesta siivoilustakin voi tulla hauskaa, kun osaa nähdä metsän puilta. Tai tässä tapauksessa ennemminkin erottaa yksityiskohdat kaaoksesta. 



Ensikatsomalta lapsen huone on sellaisessa kunnossa, että imuroinnista ei tule juurikaan mitään. Mutta kun asiaa lähemmin tarkastelee, sattuu silmiin mitä ihmeellisempiä hyypiöitä ja erilaisia leikkien myötä syntyneitä asetelmia. Ihan joka viikko ei tiukinkaan äiti raaski pakottaa poikaansa purkamaan kovalla vaivalla rakennettua Lego-maailmaa. Ja kun maltoin pariksi minuutiksi oikeasti pysähtyä tarkastelemaan rakennelmia, vääntyi suu väkisinkin hymyyn miettiessä, millaisen mielikuvituksellisen prosessin tuloksena kukin kyhäelmä onkaan syntynyt. Hauskaa tässä kaikessa on vielä sekin, että leikeissä ovat sulassa sovussa sekä yli 30 vuotta sitten hankitut Legot että nykypäivän edistyneempää teknologiaa edustavat lajitoverit. Harva innovaatio jaksaa innostaa leikkijöitä sukupolvesta toiseen. 

Notta sellainen siivouspäivä. Pyyhitään pölyt Lego-ukkojen hattujen päältä jos ei muuta. 



sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Talkoolauantai

Maalia, maalia, enemmän maalia. Vanhat kunnon talkoot, joissa ohjelmalistalla maalausta. Päivän saldo 96 maalattua ikkunanpokaa ja yksi lattia. Näin se kartanoremontti etenee; lisää vain kutsuja talkoisiin, niin etenee entistä vauhdikkaammin.