keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Vihdoinkin kunnon talvi!

Tätä on odotettu: Lumihiutaleet leijailevat maahan hiljalleen mökin ikkunan takana kuin postikortin joulukorttimaisemassa konsanaan. Lappiin asti piti matkustaa nähdäkseen tämä ihme tänä talvena. Posio ei pettänyt tänäkään vuonna; lunta on lähes metrin verran ja mökkiä vartioivat hiljalleen tuulessa huojuvat hattivatit eli iki-ihanat tykkylumipuut. 

Tykkylumimaisema Kirintövaarassa. Näkymä Kitkajärvelle.

Lomaviikon ohjelmaan on kuulunut perinteisiä talvipuuhia Posiolla. Lumikengillä ja Hokeilla on kahlattu umpihangessa, hiihdelty Kirintövaaran ympäristössä, vierailtu Kota-Huskyssa, laskettu Iso-Syötteellä, saunottu, nautittu elämästä ja erityisesti levätty. Hieman käynnissä olevat olympialaiset haittaavat rentoutumista, kun päivästä toiseen joutuu jännittämään Suomen menestymistä eri lajeissa, mutta onneksi tarjolla on ollut myös hienoja mitalinhohtoisia hetkiä. 




Maanantaina lähdimme puolenpäivän aikoihin koiravaljakkoretkelle Riisitunturin kansallispuistoon. Matkaan lähdettiin kolmen reen ja 22 koiran voimin. Joukon kärjessä kulki Kota-Huskyn Marika soppatarvikkeineen, toisessa reessä matkustajana Oskari ja ohjaksissa minä ja jonon viimeisenä Antti omine rekineen. Matka alkoi, kuten tavallista, erittäin vauhdikkaasti koirien juostessa puhurin tavoin, mutta hyvin pian vauhti tasoittui ja ohjaksissa pystyi satunnaisesti jopa ihastelemaan kansallispuiston upeita maisemia.



Helpommassa maastossa Oskarikin pääsi ensin jalaksille minun viereeni ja myöhemmin ihan ohjaksiin minun istuessa (ja pelätessä) reessä. Ensimmäisellä taukopaikalla otettiin glögihuikat termospullosta ja kuuma juoma tuntuikin ihanalta viileän valjakkokyydin jälkeen. Vaikka pakkasta olikin vain parin asteen verran, on viima reessä yllättävän kova ja kylmä, joten kunnon vaatekerta on syytä olla puettuna päälle. 


Ruokatauko pidettiin Uudenlammin laavulla, missä nautittiin porosoppaa ja poroleipiä sekä jälkiruoaksi leipäjuustoherkkua. Täysin vatsoin oli hyvä lähteä paluumatkalle, jonka aikana pimeys laskeutui kansallispuiston ylle ja näimme maisemat jälleen aivan uudessa valossa sananmukaisesti. Hieno kuuden tunnin reissu upeissa maisemissa, kiitos siitä jälleen kerran Kota-Huskyn väelle!



Loma jatkuu, olympialaisten ja talvitohinoiden merkeissä. Juuri nyt toivotaan Suomelle voittoa Suomi-Venäjä-jääkiekkomatsista..