sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kalastuspäivä Sipoonkorvessa

Syyskuinen sunnuntai valkeni niin kauniina, ettei näillä keleillä voinut jäädä neljän seinän sisään murjottamaan. Lisäksi viime aikaiset viileät kelit ovat mukavasti laskeneet kalavesien lämpötilaa, joten päätimme kerätä vehkeet kasaan ja lähteä kalastamaan koko perheen voimin. 


Kalastuspaikaksi valikoitui Sipoonkorpi. Lupa-asiat hoidettiin ensin kuntoon Kuusijärven kahvilassa, mistä on vielä pieni ajomatka kalavesien tuntumaan. Sipoonkorvessa sijaitsee sopivan kokoinen ja helppokulkuinen istutuslampi, Storträsk, mihin toiveikkaina mutaista polkua pitkin tallustimme. 


Järven pääsee hienosti kiertämään pitkospuita tai erittäin helppokulkuisia polkuja pitkin, joten kalastaminen on todella helppoa ja mukavaa. Storträskin uimarannalla on myös yksi tulentekopaikka, missä olikin näin kauniilla kelillä monia ulkoilijoita nuotiopuuhissa. 


Keli oli upea, vedet erittäin kalaisat ja kaikki muutenkin kohdillaan, paitsi että saalis jäi saamatta. Koko lampi tuli kierrettyä ja reilut kuusi tuntia erilaisia uistimia vedessä uitettua, mutta tällä kertaa kirjolohi oli saalistajaa ovelampi. Toisilla kalastajilla pari vonkaletta näimme ja kävihän noita toisinaan pinnassa näyttäytymässä, joten kalan puutteesta ei ollut kyse. Kireämmät siimat seuraavalla kerralla!


Näillä eväillä uuteen viikkoon!