sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Saimaan saaressa

Kesäloman ensimmäinen leiriytyminen suoritettu Suomenniemellä, Laamalansaaressa. Pitkän, pitkän hiekkatien päästä löytyi ihastuttava, suhteellisen pieni leirintäalue. Koska saapumispäivämme oli lauantai, olivat melkein kaikki paikat jo täynnä, mutta ainahan pienelle Polarille onneksi tilaa löytyy. Saimme varsin mukavan paikan läheltä rantaa, mistä on hyvä lähteä kalaan tai pulahtaa virkistäytymään Saimaan aaltoihin. 

Alueen maamerkkinä toimii vanha kyläkoulu, joka nykyisin palvelee alueella majoittuvia huoltorakennuksena. Koulurakennuksessa on tarjolla lapsia kiinnostavia pelejä ja muuta puuhaa, mutta meidän juniori totesi rakennuksessa tulevan liikaa koulu mieleen ja piti siis poistua pihan puolelle. Kuka sitä nyt lomalla haluaa koulussa olla..


Laamalansaaresta löytyy soutuveneitä ja kanootteja, joita alueella majoittuvat voivat vapaasti käyttää. Muutaman kalastusreissun herrat ovatkin tehneet ja onhan sitä saalistakin tullut. Tänään kalaonni suosi erityisesti Oskaria, jonka koukkuun tarttui nelisen haukea ja yksi ahven. Kaikki jätettiin Saimaaseen kasvamaan. 


Näissä maisemissa ja tunnelmissa ovat kuluneet ensimmäiset lomapäivät. Tästä kaiketi suunta kohti pohjoista, mene ja tiedä. Juuri tällä hetkellä keli on niin mahtava, että kiire ei ole mihinkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti