lauantai 21. heinäkuuta 2012

Koskia, kelkkailua ja tuntureita

Aijai - hienot päivät Kuusamon kupeessa. 

Ensin koskenlaskua Kitkajoella. Stella Polaris Adventures johdatti kolme kumiveneellistä porukkaa Kitkajoen yläjuoksulle, mistä alkoi 7 kosken valloitusseikkailu välillä Käylä-Juuma. Meidän paatissamme oli 3 aikuista ja 3 lasta, joista kaksi takimmaisen penkkirivin matkustajaa niin nuoria, ettei heitä laitettu lainkaan melontapuuhiin. Pari ensimmäistä koskea mentiin totutteluotteella, mutta sitten alkoikin jo vauhdikkaampi meno ja etupenkin melojat saivat mukavasti vesiryöppyä päällensä. Veneen ohjaamisesta huolehtinut opas johdatti meitä milloin poikittain kuohuihin, milloin pyöritti kumivenettä suvannolla kuin karuselli Linnanmäellä konsanaan. Oli mukavaa olla hyvissä käsissä ja toisaalta saada hieman lisäjännitystä menoon rohkeammilla ajolinjoilla. Hieno kokemus ja upeat Kitkajoen maisemat!


Päivä jatkui vielä kalastelulla Käylänkoskessa, tulistelulla nuotiolla ja päättyi hienoon punertavaan taivaanrantaan. Illan rusko hyvä rusko, sanotaan, joten toivotaan että sanonta pitää kutinsa. 





Ja pitihän se. Lauantai herätti meidät hienoon auringonpaisteeseen ja kiskoimme itsemme ylös sängystä hyvissä ajoin, jottei kaunis päivä valu hukkaan. Pakkasimme fillarit autoon ja evästarpeet reppuun ja suuntasimme kohti Rukaa. Pitkin maastopyöräreittiä kipusimme tunturin laelle, mistä saimme ihastella ympärillä avautuvia upeita maisemia. Keli oli maisemien katseluun mitä parhain ja erikokoisia nyppylöitä sekä lukematon määrä vesistöjä näkyikin silmän kantamattomiin. Ruka Peak chaletsin terassilla aurinko lämmitti jopa niin paljon, että tuntui hetkellisesti kesältä. Lienee tilapäinen häiriö..


Parin tunnin tunturissa kiertelyn jälkeen parkkeerasimme fillarit ja itsemme aurinkoiseen rinteeseen ja kokki ryhtyi lounaspuuhiin Trekmates apunaan. Heinikossa höyryävässä laatikossa kypsyi maittava pasta-ateria, jonka nälkäinen pyöräilijäporukka lusikoi vauhdilla suihinsa. 


Trekmates höyryää heinikolla valmistaen lounasta seurueelle.

Lopuksi vielä vauhdikas lasku kesäkelkkamäessä ja päivän seikkailut olivat paketissa. Vaikka jos ihan totta puhutaan, niin ilta kyllä vielä huipentui makoisiin löylyihin ja pulahteluun vilakassa Yli-Juumajärvessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti